¸

ARHIV


NOVICE

7. junij 2021

SPOŠTOVANI

Na podlagi navodil s strani pristojnega ministrstva in sproščanja ukrepov so omogočeni obiski stanovalcev.

Obiskov ni potrebno predhodno najaviti. Stanovalce v vseh enotah CSO Ormož lahko obiščete:

od ponedeljka do petka: 9:30 - 11:30 in 13:00 - 17:00 in soboto, nedeljo ter praznike: 13:00 - 17:00

Obisk je omejen na največ 2 zdravi osebi hkrati na oskrbovanca. Zaradi večjega števila potrjenih okužb pri otrocih, se odsvetuje obisk otrok in mladostnikov.

Še vedno je potrebno spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev, zato Vas vljudno prosimo, da se pred obiskom ustavite pri receptorju.

Izhodi stanovalcev so možni ob upoštevanju vseh preventivnih ukrepov.

Zaradi negotove epidemiološke situacije Vas prosimo, da se strogo držite pravil in ukrepov ter na obiske prihajate zdravi, saj bomo le tako lahko ohranili ugodno stanje v domu.

Veseli smo vaše družbe.

Vodstvo CSO Ormož d.o.o.

_______________________________________________________________________________________17. maj 2021

SPOŠTOVANI

obveščamo vas, da

na osnovi informacij in navodil s strani pristojnega ministrstva sproščamo obiske stanovalcev.

Obiskov ni potrebno predhodno najaviti. Stanovalce v vseh enotah CSO Ormož lahko obiščete:

od ponedeljka do petka: 9:30 - 11:30 in 13:00 - 17:00 in soboto, nedeljo ter praznike: 13:00 - 17:00

Obisk je omejen na največ 2 zdravi osebi hkrati na oskrbovanca. Še vedno je potrebno spremljati zdravstveno stanje obiskovalcev, zato Vas vljudno prosimo, da se pred obiskom ustavite pri receptorju.

Zaradi negotove epidemiološke situacije Vas prosimo, da se strogo držite pravil in ukrepov ter na obiske prihajate zdravi, saj bomo le tako lahko ohranili ugodno stanje v domu.

Želimo vam prijetne spomladanske dni in vas vabimo, da obiščete naše stanovalce.

CSO Ormož d.o.o.

_______________________________________________________________________________________31. marec 2021

SPOŠTOVANI,

obveščamo vas, da v času poostrenih ukrepov na podlagi navodil pristojnih služb od 1.4.2021 še naprej omogočamo obiske stanovalcev.

Prosimo vas, da se za obiske najavite med 8.00 in 10.00 uro dopoldan, na telefonsko številko 041-633-046 (socialna delavka) – za CSO Ormož in Grošljevo vilo ter na telefonsko številko 051-694-443 za enoto Sveti Tomaž.

Obiske bomo omogočili vse dni v času velikonočnih praznikov.

Zaradi trenutne epidemiološke situacije Vas prosimo, da se strogo držite pravil in ukrepov ter na obiske prihajate zdravi, saj bomo le tako lahko ohranili trenutno stanje v domu.

Potrudili se bomo, da bomo našim stanovalcem pričarali lepe praznike.

Želimo vam blagoslovljene velikonočne praznike in veliko družinske sreče in miru.

CSO Ormož d.o.o.

____________________________________________________________________________________________________________11. december 2020

SPOŠTOVANI

obveščamo vas, da bomo

Od 14.12.2020 ponovno omogočili obiske v CSO Ormož, Grošljevi vili in v enoti Sveti Tomaž.

Prosimo vas, da se za obiske najavite med 8.00 in 10.00 uro dopoldan, na telefonsko številko 041-633-046 (socialna delavka) – za CSO Ormož in Grošljevo vilo ter na telefonsko številko 051-694-443 za enoto Sveti Tomaž.

Želimo si čarobnosti v mesecu decembru in naj vam in nam obiski najdražjih v našem domu pričarajo iskrice v očeh in dajo občutek radosti in veselja

CSO Ormož d.o.o.

____________________________________________________________________________________________________________17. oktober 2020

OBVEŠČAMO VAS, DA ZARADI SLABŠE EPIDEMIOLOŠKE SLIKE V DRŽAVI TER NAŠEM LOKALNEM OKOLJU, OD 17.10.2020 NISO DOVOLJENI OBISKI V CSO ORMOŽ, CENTRU ZA STAREJŠE OBČANE D.O.O IN ENOTI SV. TOMAŽ.

Prepoved velja do nadaljnega.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in sodelovanje v skupni skrbi za zdravje naših stanovalcev.

Za vse informacije, glede počutja vaših najbližjih se lahko obrnete na dop. med. sestro ali sovialno delavnko.

ČUVAJMO SEBE- ČUVAJMO NAŠ DOM!

CSO Ormož d.o.o.

____________________________________________________________________________________________________________DOGODKI

8. oktober 2021

Jesenska ureditev okolice je uvod v našo tradicionalno prireditev Pozdrav jeseni, ki bo v petek 8.10.2021. Skupaj s stanovalci se bomo poveselili, si privoščili piknik, s svojim nastopom pa nas bodo razveselili otroci iz OŠ Miklavž. Prireditev se bo pričela ob 11.30 in bo predvidoma trajala do 14.ure. Obiskovalce prosimo, da v tem času našim stanovalcem omogočijo ogled nastopa in piknika ter morebitni obisk prilagodijo prireditvi.

Več...
September 2021

V mesecu septembru smo imeli tudi trgatev, ki že od nekdaj velja za velik praznik. Cel teden smo se pripravljali na ta dan, moški so pripravili posodo za grozdje, posodo za vino, pripravili so prešo, kuhinja pa je poskrbela za vse dobrote, ki ne smejo manjkati na ta dan. Ob dogovorjeni uri so prišli vsi povabljeni brači in muzikanti, s skupnimi močmi smo delo dobro opravili.

Več...
21. September 2021

21. septembra je svetovni dan Alzheimerjeve bolezni. V našem domu smo ga obeležili tako, da smo postavili stojnico na kateri smo stanovalce in obiskovalce ozaveščali o bolezni demenca. V petek pa smo se odpravili še na pohod za spomin.

Več...September 2021

4. septembra je svoj 100. rojstni dan praznovala naša stanovalka gospa Pučko Erika Ivana. Ob tem ji iskreno čestitamo in ji želimo še mnoga leta.

Več...
Avgust 2021

Znano je, da glasba razveseljuje človeka in olepša njegove vesele trenutke, da mu pomaga preboleti najhujše žalosti, da ga opogumlja in da ga duhovno plemeniti. Tokrat nas je s svojo bogato zakladnico glasbe razveselil g. Ivan Švajgl.

Več...Julij 2021

Po dolgem času, se je v Ormož vrnil tradicionalni Jakobov sejem. V vročem dopoldnevu smo poskušali, si ogledovali, barantali, kupovali in se na koncu osvežili z odličnim Novozelandskim sladoledom iz sadja.

Več...
Julij 2021

Poletne sredine dopoldneve preživljamo nekoliko drugače. Prvo sredo v mesecu juliju smo se pod domskimi brajdami ohladili z odlično ledeno kavo.

Več...Julij 2021

Tokratno sredo smo se sladkali z odličnimi domačimi palačinkami. Eni so jih želeli z marmelado, drugi s čokolado in tretji kar brez vsega. Zraven palačink se je prilegla še dobra kava. S pesmijo smo zaključili prijetno dopoldne in vsi že komaj čakamo naslednjo sredo.

Več...
Junij 2021

Dopoldne smo se podali skozi ormoški park, ki spada med najlepše pejsažne nasade pri nas. V njem uspeva veliko drevesnih vrst, med njimi mogočni hrasti in jeseni ter nekaj eksot. Ob poti mimo tulipanovca, ki nas vodi proti grobnici zadnjih lastnikov gradu, lahko opazujemo velike jesene, topole, mogočne hraste in ostanek lipovega drevoreda.

Več...Junij 2021

V okviru projekta »Razvoj izdelka Ročno pridelani Eko zeliščni čaj v priročni embalaži« v sodelovanju z zavodom Botanik smo v začetku meseca junija izdelali dve spiralni zeliščni gredi. Zraven tega smo pridobili še dve piramidni gredi za jagode in vrtno gugalnico na kateri bomo uživali v prijetni senci.

Več...
Maj 2021

Imamo srečo, da živimo v okolju, kjer nam zdravilna zelišča rastejo skorajda pred nosom. Veseli nas, da za nas nabirajo zelišča tudi v ormoškem Botaniku, mi pa smo imeli ta privilegij, da smo lahko nabrane čaje tudi okušali in ocenili.

Več...20. Maj 2021

Ob svetovnem dnevu čebel, ki ga obeležujemo 20.05. nas je obiskal čebelar, gospod Kondrad Prejac. Posladkali smo se z medico, različnimi vrstami medu in domačimi medenjaki. Za konec smo še zapeli in tako preživeli prijetno dopoldne.

Več...
25 Apr 2021

APRIL 2021 - V mesecu aprilu smo pobarvali velikonočna jajčka, uživali v blagoslovljenih dobrotah, nabranem čemažu in regratu. Pridružili smo se Dnevu za spremembe, letos posvečenemu osamljenosti. V prostem času smo pripravljali »pintovec« in se družili z živalmi.

Več...18 Mar 2021

19. obletnica doma 18.3.2021 Naš dom je odprl vrata za prve stanovalce pred 19. leti. Letošnje praznovanje smo prilagodili trenutnim razmeram, zato smo praznovali kar cel teden, vsak dan na enem oddelku.

Več...
18 Feb 2021

TIHI VEČERI - 18.2.2021 Skupaj smo si ogledali film Tihi večeri. Povabili smo tudi Lukman Miha, ki je sodeloval pri projektu o Francu Ksaverju Mešku.

Več...16 Feb 2021

PUST - 16.2.2021 "Od hiše do hiše, od vrat do vrat prinašamo smeh vam in s smehom pomlad. Zato pa nam dajte en eurček, dva, tri bobe, tri krofe ter en košček mesa."

Več...